1e boomplantdag

Posted by in bouwgrond, voorbereiding

Na  het voorgaande weekend samen met een grote grondboor alle plantgaten voorgeboord te hebben, en bij elk plantgat een paaltje met de te planten soort te zetten, was het afgelopen weekend tijd om samen met 3 goede vrienden alle 60 struiken en 5 bomen te gaan planten. Het was er goed weer voor, niet te warm, droog, en de sfeer zat er goed in! 🙂

De bomen en struiken hadden we na een bezoek bij en overleg met de kwekerij besteld via BomenOnline. Alles wat we aanplanten voor bosherstel moet passen binnen de beperkte plantlijst die door de gemeente beschikbaar is gesteld. Gelukkig zitten daar best leuke inheemse soorten bij die leuk bloeien en vogels en andere beestjes aantrekken 🙂

Wij hebben uiteindelijk ervoor gekozen 2 zomereiken, 2 tamme kastanjes en een beuk te planten, en verder wat gelderse roos, hazelaar, vlier, meidoorn en lijsterbes. Allemaal snelle groeiers, passend bij een inheems bosplantsoen. Door te kiezen voor bomen met groeikluit die al wat ouder zijn, en de struiken container geworteld te kiezen is het mogelijk de planten het hele jaar door te plaatsen, in plaats van het beperkte plantseizoen van november tot maart. Dat scheelde natuurlijk wel weer de nodige tijd.

Door een goede taakverdeling, en gedegen voorbereiding ( 🙂 ) is het gelukt alles binnen 2 uur geplant te krijgen. Dat was echt een stuk sneller dan waar we op gerekend hadden! Nu is het een kwestie van verzorgen en in leven houden.

Zondag nog even de foto’s van de aanplant geschoten, zodat het dossier voor de gemeente en het agentschap voor natuur en bos in orde gebracht kan worden. Weer een grote stap voorwaarts dus, want als deze het dossier goedkeuren kan de bouwaanvraag ingediend worden!

 

Bosherstel