Afwerking – 1

Posted by in afwerking, elektra

Na het eindeloos plaatsen van gipsplaten komt er dan toch een moment dat er begonnen mag worden aan de afwerking. Doordat het plaatsen van al het gips toch wat meer tijd gekost had dan gehoopt, werd de planning voor het afsmeren van de gipsplaten nipt, vooral voor wat betreft de keukenvloer. Met hard en onverschrokken doorwerken heeft Mario Verhulst het dan toch voor elkaar gekregen dat RENODI aan de slag kon met het plaatsen van een van de pronkstukken van de woning, de cementtegels in de keuken, geleverd door De Tegel BV.

Wat een knap werk is dat! En het resultaat mag er zijn!

IMG_1887

Veel, nauwkeurig werk om te leggen, en met de nodige nazorg voor het impregneren, maar wij vinden het er fantastisch uit zien!

Mario ging ondertussen onverstoord verder met het afsmeren van de gipsplaten, zodat er op tijd begonnen kon gaan worden met het schilderwerk, en heeft dit ook net op tijd naar tevredenheid kunnen afronden. We hebben een tijdje lang intensief samengewerkt, en heb ik als erg plezierig ervaren.

Tijdens de laatste dagen van het smeerwerk had ik zelf wat pech, iets eerder in de week was het bij het dichtscheppen van een sleuf voor de gasleiding in m’n rug geschoten, en gedurende het weekend werd dat ineens vrij heftig. Gelukkig wist kinesist Paul van Loon mij behoorlijk snel op te lappen, en nu, net een goeie week later loop ik weer rond, en kan ik zelfs weer redelijk achter m’n bureau zitten. In de tussentijd was Aranka paraat om mij waar nodig te vervangen, en alle nodige voorbereidingen door te duwen.

Met de schilder hadden we iets meer pech. Schilder Glenn Bordes, waarmee we in het verleden heel goede ervaringen hadden, bleek door een misverstand in communicatie niet goed begrepen te hebben wanneer hij moest starten, en kon daardoor pas on woensdag beginnen in plaats van maandag. In plaats van de geplande 4 dagen heeft hij het werk daardoor in anderhalve dag gepropt, en dat is helaas aan het resultaat ook wel te zien. Voor de prijs die we er voor betaald hebben hadden we er wat meer van verwacht, maar gelukkig is dit (even afkloppen 🙂 ) tot nu toe het enige van dit soort communicatieproblemen in het project. Bij ons hoeft hij in ieder geval niet meer terug te komen 🙂

Gelukkig hadden onze lieve vriendin Jeanine en haar al even lieve moeder Sjaan Glenn’s ongevraagde, maar goedbedoelde, advies niet nodig, en hebben zij voor ons op een fantastische manier 3 muren met in mijn ogen heel gecompliceerd behang behangen. Echt heel knap werk, we kijken er telkens met veel plezier naar!

Ondertussen liep ik natuurlijk nog steeds als een of andere manke Nelis rond te strompelen, en op dat soort momenten leer je je vrienden gelukkig kennen. Esther en KC hoefden geen 2x na te denken, en kwamen ons afgelopen vrijdag uit de brand redden door samen met Aranka de elektra boven verder af te werken, en een boel zwaar til-werk, want alle vloeren moesten leeg zijn, om deze week de vloerder te kunnen laten beginnen met het leggen van de vloeren. Wat een geweldige dag was dat weer, en wat fijn is het om op dit soort mensen te kunnen rekenen.

Goh, flink wat bedankjes in dit bericht zie ik, maar zo voelt het op het moment ook, dankbaar! 🙂

Afgelopen weekend stond dan met name in het teken van opruimen en schoonmaken. M’n lief Aranka heeft zich daar moedig doorgeslagen, terwijl ik ondertussen de laatste strookjes vloer opvulde en alvast de elektra beneden zo ver mogelijk klaargemaakt heb om de stopcontacten, drukknoppen en spotjes aan te sluiten.

Vanmorgen zijn dan de eerste stappen gezet voor het leggen van de vloeren. Voordat de vloer gelegd kan worden, moet deze eerst volledig geëgaliseerd worden. Met 2 man van ART Woninginrichting werd er vanochtend aan begonnen, en net na de middag waren de vloeren boven en beneden zo glad als een spiegel. Nu even laten uitharden, en dan kan woensdag begonnen worden met het lijmen van de echte vloer.

Ondertussen gaan we natuurlijk niet stil zitten, er moet nog een hoop gebeuren voor we eind van de maand verhuizen!