Akkoord #2

Posted by in Zonder categorie

Zo, soms gaan dingen gelukkig lekker vlot. Gisterochtend werden we gebeld door de gemeente, met het verzoek nog een formulier in te vullen voor Agentschap Natuur en Bos, met betrekking tot boscompensatie. Boscompensatie zegt u? Hebben we niet onlangs prachtig bosherstel uitgevoerd, met een goedkeuring en zegel van ditzelfde Agentschap Natuur en Bos? Jazeker! Maar nu praten we over de vergunning voor het bouwen van een woning, waarbij we 300m2 gaan ontbossen, en dat moet wel gecompenseerd worden.

Gelukkig is men zo flexibel dat deze compensatie ook financieel kan plaatsvinden, waarbij we er van uitgaan dat van deze kleine 600 euro dan elders weer een paar mooie boompjes geplant worden 🙂

Maargoed, geen punt, dat formulier tekenen we en brengen we dezelfde dag nog binnen. Gelijktijdig meldde men ons dat het dossier daarmee helemaal compleet is, en in behandeling is genomen, en dat daarmee de uiterste termijn voor een beslissing eindigt op 24 december. Kijk, dat is al aardig in de buurt!

Deze datum hangt dan vooral weer af van hoe snel Agentschap Natuur en Bos, en waterleidingbedrijf PIDPA reageren op onze plannen. Reageren die sneller dan de gestelde 30 dagen, dan gaat de rest ook weer sneller.

 

Goed nieuws dus! Snelle gemeente! 🙂