Boven de grond

Posted by in fundering, grondwerken, kelder

Inmiddels is er al weer een boel gebeurd sinds het laatste bericht. In de afgelopen twee weken heeft KOVO Construct er voor gezorgd dat we niet alleen mooie wanden in de kelder hebben, maar dat de kelder ook afgedekt is met welfsels, dat zijn lange betonnen platen, en daar bovenop een stevige laag beton.

IMG_8989

IMG_8996

IMG_1063

Wat een mooie grote ruimtes hebben we gekregen in de kelder, echt fantastisch! Daar kunnen we nog genoeg leuke dingen mee doen!

Gisteren is grondwerker Joris nog even komen aanvullen rondom de kelder, zodat dit weer netjes dicht ligt, en hebben we de pomp van de droogzuiging uitgezet. Toch altijd een beetje spannend, maar toen we vandaag gingen kijken zag alles er nog goed uit.

De mannen van KOVO Construct waren toen we kwamen kijken toevallig bezig met het afsmeren van de randen van de kelder en vloerplaat met teer, zodat hier later nog een soort dakbedekking tegenaan gebrand kan worden die nog een extra zekerheid geeft tegen op- en inkruipend water.

Ook hebben we het trapgat en het gat van de leidingschacht maar even afgedekt voor de veiligheid.

Voordat ER Bouw nu kan gaan beginnen met het in elkaar puzzelen van het bouwpakket moet eigenlijk alleen nog de eerste laag stenen, de zogenoemde ‘kimblokken’, gezet gaan worden. Daarmee is dan alles klaar om hopelijk op 15 april een vliegende start te maken met de montage van het huis!