Chape en gips :-)

Posted by in afwerking, huis

Ik had het vorige bericht nog nauwelijks geschreven, of ik had Louis Geysen aan de telefoon of die eventueel dinsdag al mocht beginnen met de plaatsing. Dat legde iets meer druk op de voorbereidingen die ik nog aan het doen was voor het gips, maar in zo’n project is eerder meestal beter, dus zo gezegd, zo gedaan.

Vorige week dinsdag klokslag 13:00 stonden ze voor de deur, of eigenlijk het hek 🙂 en zijn ze er met 3 man sterk ingevlogen. Mooi werk om te zien, is toch echt vakwerk, en het wordt heel nauwkeurig uitgevoerd. Het resultaat was een spiegelgladde cementvloer, met in de keuken een iets lager niveau vanwege de dikke tegels die daar later nog in gelegd worden.

Dat de vloer nu gelegd was betekende dat ik de rest van de week niet veel anders kon doen dan wat rust nemen, aangezien de vloer eerst moest uitharden voordat deze betreden mocht worden.

Later in de week voor het eerst op de uiteindelijke vloer gestaan, en wat een verschil weer. De ramen komen nu eindelijk tot hun recht, en geven nu echt een beeld van hoe het uitzicht en de lichtval gaan zijn. Niet te lang van genieten, ik moest door met de voorbereidingen, zodat we zaterdag konden beginnen met de gipsplaten plaatsen.

Gelukkig lag er sinds de montage van het huis al een flinke stapel platen boven te wachten, zodat we om 7 uur op zaterdagochtend direct aan de slag konden, zonder eerst alles naar boven te brengen. Doordat we grote gipsplaten gebruiken, van 120x240cm, ga je met grote stappen vooruit, en de eerste resultaten waren rond de lunch al goed zichtbaar.

Resultaat aan het einde van de dag was dat zo’n beetje de helft van het werk op de verdieping gedaan is. Dat kunnen we dan hopelijk komende donderdag afmaken. Wel eerst van de week nog platen naar boven sjouwen 🙂