Een lang weekend hard gewerkt

Posted by in afwerking, buiten, grondwerken, tuin

Omdat 1 november hier in België een feestdag is, en deze zo mooi op een dinsdag viel, heb ik, net als vele anderen, er maar een lang weekend van gemaakt, door ook de maandag niet te gaan werken.

Vorige week donderdag was er ruim 18 ton grind afgeleverd, dus er was nog wel wat te doen.

Na zaterdag eerst wat wederdiensten ingelost te hebben bij vriend Daniel, die druk aan het verbouwen is, zijn we zondag aan de slag gegaan met de regenpijpen. Voordat de zwarte grond in de borders komt, leek het m’n lief wel handig om die alvast geplaatst te hebben, zodat onze zwarte grond niet bij elke regenbui wegspoelt.

Het plaatsen van de regenpijpen is eigenlijk niet heel moeilijk, maar er waren toch nog wat uitdagingen. Zo was onze haakse slijpen per ongeluk door iemand meegenomen, hopelijk zien we die nog terug, en hebben we toch nog wel wat werk moeten doen aan de riolering om alle afvoeren passend te maken. De regenpijpen waren met 87mm dan ook wel een wat afwijkende maat.

Zondag hebben we 2 van de vier regenpijpen aan de voorkant kunnen plaatsen, en maandagochtend, met een geleende haakse slijpen, de andere 2. De regenpijpen aan de achterkant zijn voor een andere keer.

Dinsdag zou de grondwerker komen helpen met uitrijden van het grind, en aanvullen van de borders met zwarte grond, maar zoals wel vaker veranderden de plannen iets. We zijn dus maar zelf begonnen met het uitrijden van het grind in kruiwagens, en uitharken. In een uur of zes hebben we met z’n tweetjes zo ongeveer 9 ton grind kunnen wegwerken, en is de oprit tot voor het huis langs helemaal gelegd! Knap werk, dat je na zo’n dag wel voelt in je lijf 🙂

 

image2-4

 

 

Nu binnenkort nog eens de rest van het grind verspreiden over het terras, en wat zwarte grond aanvullen, en dan ziet het er weer keurig uit.