Een weekje alleen klussen

Posted by in afvoeren, elektra, isolatie, technieken, water

Nu m’n lief met twee verstuikte enkels op de zetel ligt, zit er voor mij niets anders op dan in m’n eentje verder te gaan. Saai voor mij, maar minstens zo frustrerend voor Aranka, die thuis ligt te wachten, en het gevoel van betrokkenheid kwijtraakt. Gelukkig kan ze d’r rechterenkel al weer wat belasten, en dus met behulp van krukken wat door huis hobbelen (nee, nog niet door ons nieuwe huis, veel te hoge drempels 🙁 ).

Omdat nog niet duidelijk was wanneer de PUR-isolatie gespoten ging worden lag de focus afgelopen week op alles afkrijgen wat onder de PUR-isolatie verdwijnt. Dat betekende alle waterleidingen voor de begane grond aansluiten aan de collectoren, ontbrekende leidingen leggen, de aanvoerleidingen voor het drinkwater en regenwater vanuit de kelder leggen (bedankt Daniël, dat kon ik echt niet alleen!), de gasleidingen laten leggen voor de CV ketel en het kookvuur, de leidingschachten en keldergat aftimmeren, de afvoeren goed testen, en alle kabels en leidingen goed op de juiste plek vastzetten.

leidingwerk 2

Om de afvoeren te kunnen testen moest ik eerst in de kelder nog een en ander afwerken. Voorlopig sluit alles goed op elkaar aan, en heeft het de juiste afloop, maar heb wel nog wat stukjes in de kelder, waar alles bij elkaar komt, die ik in de komende weken nog net even iets anders wil doen.

Het vastzetten van de kabels en leidingen op de juiste plek is met houtskeletbouw over het algemeen vrij eenvoudig. Je kan alles netjes wegwerken en vastzetten in de muren. Sommige binnenmuren plaatsen we echter pas als de chape (cementdekvloer) gelegd is, en op die plekken moet nu elke leiding dus goed uitgemeten netjes omhoog steken, zodat de leidingen daarna ook daadwerkelijk ín de muur terecht komen, en niet half er buiten.

leidingwerk 1

Voordat de PUR isolatie gespoten wordt moet de vloer schoon en stofvrij zijn, dus de afgelopen dagen al wat voorbereidingen gedaan voor het schoonmaken, en gisteren als laatste nog goed de stofzuiger er doorheen gehaald, voor het geval dit komende week zou gaan gebeuren.

leidingwerk 3

Bij thuiskomst echter het bericht dat de PUR niet meer vóór het verlof gespoten gaat worden, en dat we voor 3 augustus op de planning staan, dus nu nog 3 weken extra om alles nog beter op orde te krijgen, en in de tussentijd verder te gaan met de 101 andere dingen die nog moeten gebeuren. Het is een beetje puzzelen om de dingen er uit te plukken die ik in m’n eentje kan doen, maar we gaan nog altijd vooruit 🙂