Een weekje gekelderd #2

Posted by in fundering, kelder

En zo ging men afgelopen maandag vrolijk verder aan de kelder. Iedereen was gelukkig eens vroeg present, dus om 07:00uur kon er begonnen worden met de wapening van de wanden, het ophangen van de doorvoeren, en het voorbereiden van de bekisting.

kelder-bekisting-zetten

Dat ging allemaal lekker vlot vooruit, en dat moest natuurlijk ook, om een uur of 16:00uur moest het beton er in.

Na een dagje goed hard doorwerken stond alles om 15:15uur klaar voor het beton. Toen ik zelf om 17:00uur eens een kijkje kwam nemen naar de voortgang was er echter nog niets gebeurd… Geen beton, geen pomp, niets… Een half uurtje later arriveerde dan ineens de eerste twee ladingen beton, maar nog altijd geen pomp.

Goede raad is duur, zeker als je al vanaf ’s ochtends vroeg aan de slag bent, dus werd er besloten dan maar vast de wanden te vullen zonder pomp. Goed idee natuurlijk, niet heel eenvoudig, maar wel pragmatisch 🙂

kelder-wanden-gieten

 

Tegen zessen kwam dan eindelijk de pomp, die uiteindelijk nog nodig was voor het aanvullen van een paar stukjes muur. Rond half zeven zat alle beton er in, en drie kwartiertjes later konden de mannen eindelijk terug naar Limburg. Petje af voor die mannen, wat een volhouders!

De volgende ochtend zouden ze al vroeg weer beginnen, om de boel af te maken en de bekisting weer weg te halen. Snel doorgewerkt, en halverwege de middag kon Aranka ze uitzwaaien, met een gigantische kelder als resultaat.

kelder-compleet

Hoewel het proces, communicatie en punctualiteit beter hadden gekund, denk ik wel dat er goed werk geleverd is door de verschillende ploegen van Nico Put.

In de eindafrekening zit een klein verschil van inzicht, waar we zonder twijfel uit gaan komen,  waarna we dan deze fase en opdracht met een tevreden gevoel kunnen afsluiten.