Een weekje gekelderd

Posted by in grondwerken, kelder

Zo, dat was me een weekje wel. Na enkele keren de aanvang van de kelderwerken te hebben verschoven, werd afgelopen donderdag dan toch daadwerkelijk beginnen aan de bekisting en het klaarleggen van de bewapening van de vloerplaat voor de kelder. Hoogste tijd ook, de bouwput werd er met het slechte weer van de laatste dagen ook niet beter op.

De ploeg vloog er in, en heeft gigantisch werk verzet. Vrijdagochtend ging men verder, om zeker te zijn dat het beton er vrijdagmiddag nog in zou kunnen, en vrijdagavond gepolierd zou kunnen worden (de betonvloer vlinderen en een beetje polijsten, zodat deze mooi glad is en niet te veel gaat stoffen).

Oeps... tijdens de nacht was er toch nog wat naar beneden gekomen...

Oeps… tijdens de nacht was er toch nog wat naar beneden gekomen…

Om een uur of 13:30 waren wij ter plaatse om eens te zien hoe de voortgang was, en stond de wagen met de betonpomp al te wachten op het eerste beton. Alles in de bouwput was in gereedheid, totdat…

keldervloer - pomp

Totdat ik een pad zag springen onder de wapeningsnetten, en toen nog een. Op zich niets aan de hand, maar ik kon natuurlijk m’n mond niet houden, en wees m’n lief er op. Dom van me! Nu moest er eerst een reddingsmissie georganiseerd worden voor de padden. Na crisisberaad met de mannen van het beton werd besloten de padden te vangen met behulp van een beker. De eerste was zo gevangen, en aan de klant gegooid, maar achter de tweede moest nog flink aangejaagd worden. Terwijl het beton al uit de pomp kwam lopen werd deze op het nippertje gered, en met een grote boog de bouwput uitgeworpen.

Tijdens dit incident zijn geen padden verwond 😉

Wat een massa beton gaat er in zo’n vloertje zeg! 😮 Uiteindelijk zijn er 4 wagens beton komen leveren! 3 waren er besteld, maar daar was kennelijk met het rekenen iets niet goed gegaan, dus nog snel een vierde laten komen.

keldervloer - storten

Om een uur 5 was men klaar met het beton gieten, en moesten de mannen nog een paar uurtjes wachten tot het polieren kon beginnen. Omdat dit een klus van een uur of 5 is, hebben we de buren maar even geïnformeerd dat het wel eens laat kon worden.

keldervloer - gestort

Toen we gisteravond rond een uur of 23:30 nog even langsreden om te zien hoe ver ze gevorderd waren hadden ze net alle spullen opgeruimd en ingeladen.

Voor een keldervloer ziet het resultaat er prachtig uit. De glans gaat er uiteindelijk nog wel af, maar voor nu is het een plaatje 🙂

keldervloer - gepolierd

Dat nooit alles in zo’n proces perfect kan gaan bleek later wel weer, toen ik de gelegde aardingslus controleerde, en ontdekte dat deze niet alleen aan een van de uiteinden veel te kort gelegd is, maar dat de lus aan de andere kant van de kelder ook nog eens onderbroken is. Jammer, zonde. Ik zou verwachten dat men weet hoe dit gelegd moet worden, dus nog maar eens overleggen volgende week.

Als alles volgens plan loopt komen ze nu maandag de bekisting voor de muren zetten, en worden die maandag of dinsdag gegoten.

We zijn benieuwd! 🙂