En nog wat werfvoorbereidingen…

Posted by in bouwgrond, grondwerken, voorbereiding

Zo gebeurt er in een weekje toch weer best veel.

Behalve veel heen en weer bellen met verschillende bedrijven over de nutsvoorzieningen en de planning hiervan hadden we afgelopen woensdag een afspraak op de werf met Eduard van ER Bouw die het houtskelet gaat plaatsen, om nog eens de plannen door te nemen, en concrete afspraken te maken.

Hij was goed voorbereid, en had al wat plannen bedacht om het lossen van de trailers en de plaatsing van de panelen wat eenvoudiger én goedkoper te maken, door in plaats van een gigantische kraan gebruik te maken van een gigantische verreiker. Goed meegedacht, dat helpt echt!

Eduard was niet zo onder de indruk van onze eigen voorbereidingen voor het zetten van het bouwraam, en op onze open vraag gaaf hij het eerlijke antwoord dat het hem verstandiger lijkt dit door een professional te laten doen. We hebben dit dus maar van hem aangenomen, en hem gevraagd dit in de komende dagen voor z’n rekening te nemen, om zeker te weten dat het goed staat, en ook niet in de weg staat bij de grondwerken. Zijn natuurlijk wat extra kosten, maar als dit voorkomt dat er fouten worden gemaakt bij het zetten van de kelder, is dat natuurlijk wel de moeite waard.

Verder hadden we gisteren een afspraak met Infrax voor de aansluiting van de werfkast op het elektriciteitsnet. Ik zat daar een beetje mee in m’n maag, omdat het mij niet helemaal helder was of ik de voorbereidingen  goed genoeg gedaan had. Aangezien  men in de voormiddag zou komen, en mij een kwartier voor aanvang zou bellen, ben ik maar eens langsgereden toen ik laat in de namiddag nog altijd niets gehoord had. Aangekomen op de werf zagen we dat er graafwerken waren geweest, en de kabel aangesloten was, de meter in de kast zat, etc. Nog een geluk dat ik de kast niet op slot had gedraaid… Het belangrijkste is natuurlijk dat er nu stroom is 🙂 Dan hoeven we de generator niet meer aan te slingeren.

Vanmiddag hebben we nog een afspraak met de grondwerker om te zien waar de grond die we nodig hebben om weer terug aan te vullen tijdelijk gestockeerd kan worden, en met iemand voor de droogzuiging, om de plannen voor het tijdelijk verlagen van het grondwater door te spreken, zodat deze maandag z’n pompen kan plaatsen.