En we zijn begonnen!

Posted by in huis, ruwbouw

Afgelopen woensdag was gepland om 7 uur s’ochtends te beginnen met het lossen van de eerste vrachtwagen, dus vol gezonde spanning openden we rond 06:30uur de poort, en begonnen met het zetten van een verse pot koffie voor de mannen.

Goed begin van de dag, iedereen was er op tijd, en om 06:55uur rolde een gigantische 45ft trailer over de Huybergsebaan om bij ons voor de deur te stoppen. Wat een enorm ding, wat een boel materiaal, en dit was nog maar de eerste vrachtwagen.

Na extra lange lepels gehaald te hebben, kon er dan ook daadwerkelijk begonnen worden met het lossen. Terwijl de vrachtwagen vertrok, gingen de mannen van ER Bouw aan de slag met het uitzoeken van de materialen, en het plaatsen van de voetplaten op de kimblokken, en niet lang daarna kon de eerste muur al de lucht in om geplaatst te worden.

Wat een prachtige dag om te bouwen, warm zelfs, met eind van de middag rond de 23 graden.

We maakten goede snelheid, en eind van de werkdag stonden alle buitenmuren van de begane grond overeind.

Donderdagochtend weer fris aan de slag, letterlijk fris, was goed afgekoeld, en verder met de binnen draagmuren. Ook die stonden redelijk snel overeind, en dus kon er begonnen worden aan de verdiepingsvloer.

Deze bestaat in principe uit 5 grote delen die er in een keer op gehesen worden, waarbij het grootste deel de volledige breedte van de overspant, dus een element van 2,4 meter breed en zo’n 9,5 meter lang. Dat is toch wel indrukwekkend om te zien.

Het precies goed krijgen van de vloerdelen en een paar draagbalken heeft dan de rest van de middag nodig gehad, dat was nog niet zo eenvoudig 🙂

 

Vrijdag moest het tweede transport eigenlijk om 07:00uur ’s ochtends aankomen, maar donderdagochtend hadden we al begrepen dat dat niet zou gaan gebeuren, want de vrachtwagen was toen pas bij Scotframe om te laden. Uiteraard de nodige stress, maar het is zoals het is, en dus maar met een man minder aan de slag gegaan.

Allerlei kleine dingen af te ronden, voorbereidingen voor de muren van de verdieping doen, de binnen draagmuren van de verdieping plaatsen, we hoefden dus niet stil te zitten.

Om 10:30uur kwam architect Bart van Loon voor een werfvergadering, en was erg onder de indruk van de voortgang, en leek heel erg tevreden. Dat is altijd prettig!

Rond het middaguur kreeg ik bericht van de transporteur dat de wagen in de kanaaltunnel zat, en rond 15:00uur bij ons zou zijn om te lossen! Dus, alles afgerond en op orde gebracht zodat er in ieder geval voor het weekend nog gelost kon worden 🙂

Met goede samenwerking in korte tijd alles gelost gekregen, dit was nog meer materiaal dan het eerste transport. Deze wagen was echt tot de nok toe vol gestopt 🙂

 

Jammer genoeg zaterdagochtend een ontdekking gedaan waardoor wat voorbereidingen opnieuw gedaan moeten gaan worden, maar over het geheel gezien echt super vooruit gegaan.

Volgende week maandag en dinsdag zal Aranka het zonder mij moeten doen, dus dit weekend zoveel mogelijk voorbereiden en kennisoverdracht, maar vooral genieten en uitrusten! 🙂