Geïsoleerd…

Posted by in elektra, huis, isolatie, kelder, technieken, verwarming, water

Zo in je eentje op de werf voel je je af en toe een beetje geïsoleerd. Zeker als je in je eentje in de kelder bezig bent. Maargoed, de afgelopen 3 weken met wat ups en downs toch behoorlijk op kunnen schieten 🙂

Met de enkels van m’n lief gaat het behoorlijk vooruit. Dat betekent echter niet dat ze op korte termijn weer echt kan meehelpen. Misschien eind augustus wat lichte klusjes, maar zwaar tillen, hurken, moeilijke bewegingen zit er allemaal niet in. Vandaar dus ook besloten om toch maar wat werk uit te gaan besteden.

Morgen worden de twee overige dakramen geplaatst door daglichten.nl, en ik ben op zoek naar hulp bij het plaatsen van alle gipsplaten. Deels zal ik daar wel op hulp van vrienden kunnen rekenen, maar zeker niet voor alles.

Intussen pak ik alles wat ik wel alleen kan zelf op. Zo heb ik in de afgelopen weken de zolder, dakkapellen en vestibule-dak geïsoleerd met 42cm Knauf Earthwool. Dat maakt alvast een groot verschil in de beleving van geluid en tocht. Gaat ons goed warm en de energierekening laag houden hoop ik 🙂

IMG_8533

Verder langs alle ramen kieren afgewerkt met zwelband. Ook dat voorkomt tocht en ontsnappen van warmte uit de woning.

Hoewel we in eerste instantie op de eerste etage niet apart gaan verwarmen, is het nu de kans om leidingen te leggen, waarop je achteraf eventueel nog radiatoren kan aansluiten. Ook dat heb ik afgelopen weekend dus maar opgepakt, en ook die liggen er nu in.

Na een paar maanden klussen, verspreidt je gereedschap zich langzaamaan door het huis, en het opruimen bestond er eigenlijk telkens uit alles in de kelder te verzamelen. Om wat overzicht te houden uitgespreid over de grond, maar echt overzichtelijk werd het nooit. Vorige week kon ik gelukkig voor een vriendenprijsje een flinke hoeveelheid stellingkasten ophalen, zodat ik nu alles netjes georganiseerd in de kelder heb. Nu alleen nog even wachten op degelijke verlichting in de kelder. Ik had de verkeerde LED TL-balken geleverd gekregen, dus zit nu weer te wachten op nieuwe.

Volgens mijn laatste telling hoef ik nu nog maar 1 waterleiding te leggen, moet de elektra in de kelder nog gelegd worden, en een paar aardingsdraden, en dan is de eerste installatie van de technieken klaar.

In ieder geval nog genoeg te doen. Komende dagen ga ik de open eindjes afronden, zodat aankomende maandag zonder problemen de PUR gespoten kan worden.