Grond gekocht!

Posted by in bouwgrond

Jahoor, gevonden!

Na wat zoeken in de omgeving kwamen we er achter dat door de aanpassing van uit provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan in 2012 er voormalig weekendgrond omgevormd is tot ‘woongebied met bosrijk karakter’. Dat betekent dat er met een aantal restricties gebouwd en permanent gewoond mag worden.

Deze restricties zijn:

  • – Maximaal 300m2 ontbossen
  • – Maximaal 100m2 bebouwde oppervlakte
  • – Nokhoogte maximaal 7 meter

Dat komt eigenlijk heel goed uit. Wij willen graag een ruim perceel, in het bos. We zijn, en blijven, met z’n tweetjes, en hoeven dus geen groot huis te bouwen. Liever niet zelfs, groter is duurder, en als we willen bouwen moeten we dat doen met een budget.

Dus, met deze kennis in de achterzak hebben we wat rondgetoerd in de omgeving van Wuustwezel, Brecht en Essen. De beschikbare percelen in Wuustwezel en Brecht ware veelal aan de kleine kant, moeilijk gelegen, of rumoerig, maar in het woonbos in Essen-Wildert waren uiteindelijk nog wel 4 percelen te vinden die er voor ons interessant uit zien.

Op basis van onze voorkeur en de vraagprijs eens een bod gedaan op de nummer 1 uit ons lijstje, maar deze mensen gaven niet thuis. Na een week gewacht te hebben op een reactie hebben we de stoute schoenen aangetrokken, ons bod teruggetrokken, en een bod uitgebracht op het tweede, duurdere perceel van ons lijstje. Niet te geloven, het bod werd direct zonder problemen geaccepteerd! Dan denk je toch dat je ondanks je lage bod wellicht iets te veel hebt geboden 😉 (Gelukkig heeft de schatter van de bank dit inmiddels ontkracht, en de grond veel hoger getaxeerd dan wat wij betalen 🙂 )

bouwgrond

We hebben een perceel gekocht aan de rand van het woonbos, aan de verharde baan. Het perceel heeft een straatbreedte van 30 meter en een diepte van zo’n 50 meter, en een totaal oppervlakte van zo’n 1650 m2. Er is nog helemaal niets. Geen gas, geen water, geen elektriciteit, geen riolering, niets. Sommige dingen zullen er ook nooit komen, zoals gas. Andere dingen, zoals riolering, ooit wel eens.

Het is bescheiden, maar voor ons wordt het thuis!