Nieuw inplantingsplan

Posted by in Zonder categorie

Na twee weken geleden mensen van de gemeente ontvangen te hebben op ons perceel om hun bedenkingen bij ons inplantingsplan ter plekke te bespreken, heeft de architect afgelopen week een nieuw inplantingsplan opgesteld.

Hierin moest de woning een flink stuk naar voren verplaatst worden. De natuurlijke open plek die wij graag wilden gebruiken wordt door de gemeente gezien als heel mooie bosgrond, waar we eenvoudig met wat aanplant kunnen voldoen aan de geldende eisen, en de dennen en planten die zouden moeten wijken op de nieuwe plaats van de woning zijn wat de experts betreft niet waardevol. De begroeiing is niet inheems, en de dennen zijn van bedenkelijke kwaliteit.

Dat we dan dichter bij de weg moeten bouwen vinden we wel jammer natuurlijk, maar de bereikbaarheid van de woning wordt er wel groter door, en de argumenten van de gemeente zijn overtuigend genoeg 🙂

Het verplaatsen van de woning heeft ook gemaakt dat we deze een slag gedraaid hebben, en gespiegeld hebben, om terrasdeuren en terras optimaal te oriënteren.

Om een indruk te geven, hieronder een plaatje van het huidige plan. Nu eens zien of de gemeente zich ook kan vinden hierin 🙂

Inplantingsplan 2