Opmeting en Bomenplan

Posted by in bouwgrond

Als je wilt gaan bouwen in het gebied waar ons perceel ligt moet je aan veel regels voldoen. Een van de regels is dat je maximaal 300m2 mag ontbossen. Als er al meer dan dat ontbost is, zal je voorafgaand aan de bouwvergunning eerst bosherstel moeten uitvoeren.

Onze architect is gelukkig geen onbekende met de plaatselijke voorschriften, en heeft ons gevraagd een plan te leveren waarop de huidige bovenstaand in detail is opgetekend, en onderscheid gemaakt wordt tussen loofbomen en naaldbomen. Omdat er nog geen digitaal plan van de grond beschikbaar was, dat ineens ook maar eens laten doen dan.

Na uiteenlopende offertes te hebben ontvangen, gekozen verder te gaan met Luyckx Landmeters. Bart Luyckx reageert vlot, laat direct merken te begrijpen wat de bedoeling is, en geeft een eerlijke prijs af.

Vandaag viel de factuur met een paar printjes van de meting in de bus, knap werk!

Toch wel leuk om te zien hoeveel bomen er wel niet op staan! En tegelijkertijd doet het ook vermoeden dat er nog wel wat bijgeplant zal moeten worden. Nu nog even wachten op de digitale plannen, en de architect kan weer verder aan de slag 🙂

bomenplan