Over ons

Al zo lang als we samen zijn wordt er gepraat over het vinden van een stukje grond en het daarop bouwen van een eigen huisje. Ergens waar het rustig is, ergens waar we niet direct bij de buren op schoot wonen.

Na wat omzwervingen zijn we een kleine 10 jaar geleden in België terechtgekomen in een… appartement. Ook heel mooi, voldoet aan alle wensen op gebied van luxe en comfort, en hoewel we weinig te maken hebben met buren, is het nog altijd niet dat rustige, landelijke stukje grond.

De afgelopen jaren bleef die behoefte dus nog wel af en toe z’n kop opsteken, af en toe eens zien wat de makelaars in het aanbod hebben, je kent het wel. We worden er echter niet jonger op, en een ding was duidelijk: Met de huidige kosten voor het bouwen van een huis zouden we veel zelf moeten doen. En dan gaan de jaren ook tellen. Heb ik over 10 jaar nog wel zin om aan zoiets te beginnen? Heeft m’n lief over jaren nog wel de conditie om zoiets te doen?

Volgens de boekhouder en de bank was het financieel nu ook wel haalbaar, en dat was eigenlijk het startschot om op zoek te gaan. Binnen een week was de grond gevonden, binnen 3 weken aangekocht. Kijk, zo komen we vooruit.

En daar begint ons verhaal:

We hebben een stukje bosgrond gekocht. We gaan bouwen!